Tanulmányi verseny középiskolásoknak 2014-2015

A Partiumi Keresztény Egyetem Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke tanulmányi versenyt hirdet középiskolás diákok számára.

A verseny két szakaszból áll. Az első részben 3-5 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik megoldva visszaküldik a Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszék által decembertől márciusig a facebookon (Germanistik Partium) és a német szak egyetemi honlapján (nemetszak.partium.ro) közzétett feladatlapokat. A hat feladatlap felkészítő jellegű gyakorlatokat tartalmaz a verseny második szakaszának teljesítéséhez.

A kitöltött feladatlapokat a germanistik.partium@gmail.com címre várjuk, majd javítás után elküldjük a csapatoknak az elért pontszámokat.

A második részben a Partiumi Keresztény Egyetem Nyílt Napi rendezvényén, 2015. áprilisában a 3-5 fős csapatok egy kvízjátékban vehetnek részt, amely tematikusan kapcsolódik a verseny első szakaszában megoldott feladatokhoz. A Nyílt Napi kvízjátékban való részvételnek nem feltétele a feladatlapok megoldása és visszaküldése.

Azon csapatoknak, akik mindegyik feladatlapot megoldva visszaküldik, lehetőségük nyílik a kvízjátékban egy-egy kérdést kiváltani a következő felosztás szerint:

  1. A feladatlapok kitöltésénél az elérhető pontok legalább 50%-ának megszerzése révén kiváltható („passzolható”) 3 kérdés.
  2. A feladatlapok kitöltésénél az elérhető pontok legalább 70%-ának megszerzése révén kiváltható 4 kérdés.
  3. A feladatlapok kitöltésénél az elérhető pontok legalább 80%-ának megszerzése révén kiváltható 5 kérdés.

Medien und Alltag:

Feladatlap I.

Megoldólap I.

Grammatik mit Sisi:

Feladatlap II.

Megoldólap II.

Klimt zum Anhören:

Feladatlap III.

Megoldólap III.

Hanganyag.zip

Cro zum Anhören:

Feladatlap IV.

Megoldólap IV.

 

A kvízjáték nyertes csapatai pénzjutalomban részesülnek, amelynek értéke a következő:

1. díj: 400 RON

2. díj: 300 RON

3. díj: 200 RON

 

1 Medien AufgabeFelhivasSisi Aufgabe page 001file page14 cro Aufgabe page 001

forrás: nemetszak.partium.ro